Ik gadus decembrī Vērēmu tautas nama zālē smaržoja piparmētru tēja un tika ceptas piparkūkas. Trešās Adventes svētdienā kolektīvi gatavojās Baltajam koncertam.Jaungada Eglītes svētkos pirmskolas bērniem zāle bija mazo vērēmiešu pārpildīta. Bērnu smiekli, kņada,dziesmas un Salatēta gaidīšana radīja īpašu gaisotni. Bija….

Šogad mūs sagaidīja citādi svētki. Jaunas tradīcijas ieviest un plānot svētkus pandēmijas apstākļos ir neierasti un izaicinoši. Izaicinājums bija arī bērniem skaidrot, ka šogad, iespējams, gaidāmi citādi svētki.Arī tikšanās ar Salatēti,fotografēšanās un dzejolīšu deklamēšana izpalika.

11.decembrī Nautrēnu apvienības pagastos tika rotātas un iedegtas Svētku egles!Arī mūsu pagastā tika posta Svētku egle, ciematā uzstādīti gaismas objekti. Šajā klusajā laikā māju logos ik vakarus iedegas arvien vairāk un vairāk krāsainu gaismiņu,- tiek izrotātas lodžijas, dzīvokļu durvis, pat koki un krūmi.Cilvēki dalās ar gaišumu, bet bērni saka: “Lai Salatētis ar saldo dāvanu maisu labāk ceļu redz!”

Salatētis ar saldo dāvanu maisu ciemojās arī pie Vērēmu pagasta pirmsskolas vecuma bērniem, kuri neapmeklē bērnudārzu un pie 5.-9. klases skolēniem, kas ir deklarēti Vērēmu pagastā, neatkarīgi no mācīšanās iestādes.

Nebūs melots, sakot, ka decembra izskaņa arī šogad ikvienam no mums būs viens no gada skaistākajiem brīžiem– gaisā virmos prieks, patīkams satraukums un gaidas. Lielākās un mazākās sirdīs,ikvienā ģimenē ienāks svētku sajūta. Jācer, ka kopā ar svētkiem šogad arī atnāks sirdsmiers,baltas domas, cerīgi sapņi un to piepildījums !”

Cerīgu Jauno 2021. gadu!

Vērēmu tautas nama vadītāja Sarmīte Strupoviča