Gandrīz katrā ģimenē vismaz vienu reizi gadā tiek ceptas piparkūkas.. Tas mēdz sagādāt grūtības un diezgan lielu ķēpāšanos – taču vienmēr tam seko prieks !Piparkūkas ir Ziemassvētku našķis ne tikai bērniem, tās garšo arī pieaugušiem. Lai iegūtu oriģinālo piparkūku garšu, svarīgas garšvielas piparkūkās – krustnagliņas, ingvers,kanēlis, kardamons, muskatrieksts anīss un iesala ekstrakts. Daudzās receptēs piparkūkās liek klāt arī medu.

Agrākos laikos piparkūkās iecepa paslēptu monētu, kuru uzkožot, cilvēks zināja, ka nākamajā gadā kļūšot bagāts. Savukārt neprecētām meitenēm dāvināja piparkūku vīriņus, jo tad atradīs glītu un labu puisi. Mēs, protams, necenšamies piparkūkās iecept monētas vai citus neēdamus priekšmetus!

Lai jūsmājās ienāktu Ziemassvētku smarža, piedāvājām “Piparkūku nedēļu” (visas nedēļas garumā !). Varēja cept, fotografēt gan cepšanas procesu, gan cepšanas rezultātu un iesūtīt uz afišā norādīto e pasta adresi vai dalīties facebook tīklā komentāros.

Salatēta pārsteiguma balvas saņems: Viktorijas Gricutas ģimene, Alise Rogozova, Dagnija Deksne un Elizabete Kotāne. PALDIES par atsaucību! Lai Jūsu ģimenēs valda miers, saticība un mīlestība! Laimīgu Jauno gadu !